0 0
Surdeigspasta

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

225 g surdeigstarter
250 g emmer, landhvete, spelt eller kjempedurum Du kan gjerne bruke fullkorn, det bør være helt finmalt.
5 eggeplommer, økologiske
10 g salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Surdeigspasta

Oppskriften er veldig enkel å lykkes med. Du må starte dagen før pastaen skal spises.

  • Middels

Fremgangsmåte

(Visited 1 557 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig
8 timer

Mat surdeigstarteren

Ta starteren ut fra kjøleskapet. Ha 2 ss (ca 40 g) i et nytt glass og rør inn 150 g emmer, kjempedurum, landhvete eller spelt (gjerne en blanding av siktet og finmalt) og 150 g vann. La stå på benken til den bobler godt og har doblet størrelse og det er masse bobler i den. 6-8 timer pleier være nok.

2
Ferdig
8 timer eller mer

Lag pastadeigen

Bland sammen eggeplommer, mel, salt og surdeigstarter til en jevn deig. Pakk godt inn for å unngå at den tørker, men siden deigen kommer til å heve seg må du pakke litt løst.
La ligge i romtemperatur ca 8 timer. Er det veldig varmt og kan du legge den i kjøleskapet etter seks timer og la den ligge der til du er klar for å rule den ut. Deigen blir surere og mer klissete jo lenger den ligger, så liker du en litt mildere smak bør du ta deigen etter ca 8 timer. Er den for klissete under utrullingen kan du justere ved å tilsette litt mer mel.

3
Ferdig

Lag pasta

Du kan bruke pastamaskin hvis du har det, eller du kan kjevle så tynt du vil og så skjære bånd. For å unngå at den kleber kan du bruke mel. Her kan du trygt bruke godt med mel, for det som legger seg utenpå pastaen forsvinner under kokingen uansett, og du vil ikke smake det. For dere som ikke liker å bruke usyrna mel i det hele så går det nok fint uten også, deigen blir ganske fast. Ev. bruk litt ghee eller en god olje.

4
Ferdig

Kok eller tørk

Du kan henge pastaen til tørk i romtemperatur, eller du kan koke og spise med en gang. Husk at vannet må boble skikkelig før du legger i pastaen. Rør litt rundt etter at du har lagt oppi. Fersk pasta er ferdig på 1-3 minutter, avhengig av tykkelsen.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Melkekefir
neste
Myke og saftige tortillalefser med surdeig

Legg til kommentar