Fremgangsmåte
Fremgangsmåte
1
Ferdig
8 timer
|
Mat surdeigstarterenTa starteren ut fra kjøleskapet. Ha 2 ss (ca 40 g) i et nytt glass og rør inn 150 g emmer, kjempedurum, landhvete eller spelt (gjerne en blanding av siktet og finmalt) og 150 g vann. La stå på benken til den bobler godt og har doblet størrelse og det er masse bobler i den. 6-8 timer pleier være nok. |
2
Ferdig
8 timer eller mer
|
Lag pastadeigenBland sammen eggeplommer, mel, salt og surdeigstarter til en jevn deig. Pakk godt inn for å unngå at den tørker, men siden deigen kommer til å heve seg må du pakke litt løst. |
3
Ferdig
|
Lag pastaDu kan bruke pastamaskin hvis du har det, eller du kan kjevle så tynt du vil og så skjære bånd. For å unngå at den kleber kan du bruke mel. Her kan du trygt bruke godt med mel, for det som legger seg utenpå pastaen forsvinner under kokingen uansett, og du vil ikke smake det. For dere som ikke liker å bruke usyrna mel i det hele så går det nok fint uten også, deigen blir ganske fast. Ev. bruk litt ghee eller en god olje. |
4
Ferdig
|
Kok eller tørk |