0 0
Pepperkaker med surdeig

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1 dl vann
3 ss surdeigstarter
1 dl sukker
1 dl mørk sirup
1 dl lønnesirup
200 g romtemperert smør
2 egg
2 ss malt nellik
2 ss malt ingefær
2,5 ss malt kanel
1 ts mineralsalt
900 g speltmel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pepperkaker med surdeig

Endelig en pepperkake-oppskrift med surdeig! Disse blir perfekt sprø, mørke og skikkelig gode.

  • Middels

Fremgangsmåte

(Visited 256 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Sett deigen og la stå minst åtte timer

Bland surdeigstarteren i vannet. Ha i resten av ingrediensene utenom melet og bland alt sammen godt. (Du kan fint droppe mørk sirup, og kun bruke lønnesirup, men da blir pepperkakene lysere) Ha så i litt og litt mel og bland til klumpfri røre. La deigen stå i romtemperatur i minimum åtte timer.

2
Ferdig

Etter åtte timer - legg i kjøleskap

La deigen ligge i kjøleskap i minimum to timer før baking. Den holder seg god i kjøleskap i flere dager, så du må gjerne lage den i forveien.

3
Ferdig

Kjevle ut pepperkaker og stek

Kjevle ut tynt om du vil ha de skikkelig sprø. Stekes midt i ovn på 200-225 grader i 4-6 minutter, eller til de er ferdige.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Regnbuepai av høstens grønnsaker