0 0
Mini-eplepai

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Paibunn
8 dl siktet spelt eller annet mel du måtte ønske
2,5 dl smeltet smør
1 dl surdeig
½ dl kokossukker, rårørsukker eller annen søtning
1 ts salt
Eplefyll
Ca 10 epler, uten kjerne og skall
100 g smør
1 dl lønnesirup
1 ss kanel
En liten klype salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mini-eplepai

Disse små mini-paiene er barnas store favoritter! De passer perfekt i en liten barnehånd og det er veldig stas å få sin helt egne pai servert! Mini-eplepai er sikker vinner hos oss
voksne også, og er et perfekt lite bakverk å ha liggende i fryseren til den søndagen du plutselig får gjester eller til den kvelden du blir fysen på en liten munnfull med noe godt.

  • Middels

Fremgangsmåte

(Visited 439 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Sett deigen åtte timer før du skal bake

Bland alt godt sammen og samle deigen sammen til en fast ball. La deigen stå i romtemperatur i minst 8 timer. Sett så deigen i kjøleskap noen timer så den blir gjennomkald (det gjør ikke noe om deigen ligger i kjøleskapet i 12-24 timer, men den blir surere jo lenger den ligger).

2
Ferdig

Forvarm ovn, gjør klar eplefyll

Forvarm ovnen til 180 grader. Ta ut kjernehusene, skrell og del eplene i små biter. Smelt smøret i en gryte og surr eplebitene i noen minutter. Tilsett sirup, salt og kanel og la det småkoke til eplene er
myke og fyllet har tyknet litt. Avkjøl blandingen mens du gjøre klar paibunnene.

3
Ferdig

Gjør klar paibunner

Del deigen i to og kjevle ut en del av gangen til den blir jevnt tynn (om deigen er veldig hard å jobbe med kan du la den hvile litt i romtemperatur og prøve igjen litt senere). Istedenfor å bruke usyrnet mel på benken, bruker vi et tynt lag smør eller ghee smurt utover. Bruk en skål på ca 10 cm i diameter og press ut små rundinger av deigen. Legg rundingene på en bakepapirkledt stekeplate og fyll på 1-2 ss eplefyll på den ene halvdelen. Brett den andre halvdelen over og bruk en gaffel og klem skjøten skikkelig sammen langs hele kanten. Lag et lite snitt på toppen av hver pai med en skarp kniv. Pensle hver pai
forsiktig med vann og strø på litt sukker før du steker dem midt i ovnen i ca 30 minutter.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Gulrotkakevafler
neste
Ekte surkål

Legg til kommentar