Fremgangsmåte
Hva er ghee og hva kan det brukes til?
Ghee, eller klarnet smør, er smeltet usaltet smør uten melkeproteinene/kaseinet. Mange som ikke tåler melk kan derfor fint bruke ghee. Ettersom det kun er melkefettet som er
igjen tåler ghee enda høyere temperaturer enn smør og de fleste andre stekeoljer. Ghee har en god, intens og fyldig smak og kan for eksempel brukes istedenfor høyt prosesserte planteoljer neste gang du lager majones, baker søtpotetfries, eller popper popkorn! Vi bruker helst økologisk smør fra kuer som har spist gress og ville vekster, og som har hatt et godt liv.
Lyst å lage majones med ghee? Prøv denne oppskriften!
Fremgangsmåte
1
Ferdig
|
Ha smøret i en kasserolle og varm opp på den svakeste varmen. Dette kan ta litt tid, men ikke bli utålmodig! Neste skritt blir mye lettere om du lar smøret stå helt i ro på svakest Tips! Om du vil være helt sikker, eller ikke tåler melkeprotein så godt, kan du bruke en osteklut/cheesecloth, eller et gasshåndkle oppi en sil når du heller det over. |
2
Ferdig
|