Gulrotkakevafler
med hjemmelaget kefir-ostekrem

0 0
Gulrotkakevafler

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Vafler
5 dl vann
3 dl havregryn
4 dl siktet spelt ev annet mel
4 ss surdeigstarter om du ikke har surdeigstarter kan du bruke eplesidereddik
100 g smeltet smør
2 egg
4 dl raspa gulrot
4 ss lønnesirup/honning eller annen søtning
1 ts salt
1 ts kanel
1/2 ts malt muskatnøtt
1 ts natron kan sløyfes
Kefir-ostekrem
Kefir helst hjemmelaget, men du kan også bruke butikkvarianten
Smør, romtemperert
Honning
Et glass
Kaffefilter/osteklut

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nå er de deilige, søte norske gulrøttene i sesong og vi får ikke nok av dem! Gulrot er en utrolig allsidig grønnsak som vi kan bruke til det aller meste. De er gode til middag, i fermenteringskrukken, i kake eller rett og slett rå.

  • Middels

Fremgangsmåte

Vaflene er laget med surdeig, noe som gjør kornet lettere å fordøye og mer næringsrikt, men de kan også lages uten surdeigstarter. For å lage din egen surdeigstarter se her.

(Visited 759 times, 2 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Fremgangsmåte vafler

Bland sammen mel, havregryn, vann og surdeigstarter/eddik og la det stå på benken i minst 7 timer, gjerne over natten.

2
Ferdig

Morgenen etter, eller etter minst 7 timer, blander du inn resten av ingrediensene og steker som vanlige vafler.

3
Ferdig

Fremgangsmåte ostekrem

Samtidig som du blander mel, vann og surdegistarter til vaflene kan du begynne på ostekremen. For å lage hjemmelaget kefir-kremost tar du et høyt glass og fester et kaffefilter eller en osteklut med strikk så det helger nedi glasset. Hell oppi kefir til kaffefilteret er fullt. Sett det hele i kjøleskap til du skal steke vaflene.

4
Ferdig

Etter minst syv timer

Nå kan du se at ostemassen har skilt seg fra mysen (den blanke væsken i bunn av glasset). Ta kaffefilteret forsiktig ut av glasset og hell ostemassen over i en skål. Bland så i halvparten så mye romtemperert smør og honning.

Eksempel: Hvis du har 4 ss ostemasse så blander du i 2 ss smør og 2 ss honning. Smak til og juster mengdene etter eget ønske. Mysen kan du ta vare på i et lite glass, for det er en super ”starter” i mange andre fermenteringsprosjekter.

5
Ferdig

Server de rykende ferske vaflene med en god klatt ostekrem på, eller med helt vanlig gulost i matpakken.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Hjemmelaget majones
neste
Mini-eplepai

Legg til kommentar