• Hjem
  • Ekte mat
    • Artikler
      • Hvorfor skal jeg drikke kefir?
      • Derfor bør du lære deg å fermentere
    • Oppskrifter
      • Surdeig
      • Fermentert mat og drikke
        • Fermenterte grønnsaker
        • Fermenterte melkeprodukter
      • Safting, sylting og kompott
      • Næringsrik innmat
      • Ville vekster
      • Frukt
        • Epler
      • Rotgrønnsaker
      • Desserter
  • Om oss
    • Våre tjenester
      • Konsultasjoner
      • Kurs
    • Vår bakgrunn
    • Kontakt
  • Hjem
  • Ekte mat
    • Artikler
      • Hvorfor skal jeg drikke kefir?
      • Derfor bør du lære deg å fermentere
    • Oppskrifter
      • Surdeig
      • Fermentert mat og drikke
        • Fermenterte grønnsaker
        • Fermenterte melkeprodukter
      • Safting, sylting og kompott
      • Næringsrik innmat
      • Ville vekster
      • Frukt
        • Epler
      • Rotgrønnsaker
      • Desserter
  • Om oss
    • Våre tjenester
      • Konsultasjoner
      • Kurs
    • Vår bakgrunn
    • Kontakt

Eltefrie surdeigsrundstykker

  • Surdeig
  • Surdeig

Superenkelt surdeigsbrød

  • Surdeig
  • Surdeig

Surdeigstarter

  • Surdeig
  • Surdeig

Mat surdeigstarteren

  • Surdeig
  • Surdeig

Hjemmelaget majones

  • Dressinger
  • Dressinger

Leverpostei

  • Næringsrik innmat
Cooking Time: 1 t 30 min

Oksekraft

  • Kjøtt og kraft
  • Kjøtt og kraft
Del

Pepperkaker med surdeig

  • Fermentert mat og drikke
  • Surdeig

Hanne

desember 1, 2020
Liker 6
Les mer
Kommentar
907 Visninger
Del

Regnbuepai av høstens grønnsaker

Ukategorisert
Begynn med å lage paibunnen. Her finner du oppskriften på surdeigspaibunn, men bruk den paibunnen du vil. I mens du forsteker paibunnen kan du begynne å lage pestoen.

Hanne

september 8, 2020
Liker 0
Les mer
Kommentar
611 Visninger
Del

Derfor bør du bløtlegge nøtter og frø

  • Annet
Nøtter og frø er godt, allsidig og næringsrikt, og er en super del av et balansert kosthold. Om man tenker...
Kommentar
1 696 Visninger
Del

Myke og saftige tortillalefser med surdeig

  • Surdeig
Disse er veldig enkle å lage, og du trenger ikke annet enn bakebolle, kjevle og stekepanne eller takke. Men -...
Kommentar
4 038 Visninger
Del

Derfor bør du lære deg å fermentere

  • Artikler
Fermentering er en reaksjon hvor glukose, et karbohydrat, omdannes til alkohol, syrer og karbondioksid ved hjelp av mikroorganismer. Når vi...
Kommentar
1 216 Visninger
Del

Hvorfor skal jeg drikke kefir?

  • Artikler
Ordet kefir kommer fra det tyrkiske ordet ”keyif”, som betyr ”føle seg vel” , og det er noe som virkelig...
Kommentar
1 077 Visninger
Del

Surdeigspasta

  • Fermentert mat og drikke
  • Surdeig
God og enkel oppskrift som er lett å lykkes med.

Hanne

mars 7, 2020
Liker 6
Les mer
Kommentar
1 544 Visninger
Del

Melkekefir

  • Fermentert drikke
  • Fermenterte melkeprodukter
Det sies at melkekefir har den største og mest mangfoldig bakteriekulturen av all fermentert mat og drikke. I tillegg er det utrolig allsidig og godt.

Hanne

oktober 15, 2019
Liker 3
Les mer
Kommentar
3 076 Visninger
Del

Sveler med surdeig

  • Surdeig
Nydelige sveler som lages med surdeig istedenfor natron. Røra må lages dagen før du skal steke.
Kommentar
3 235 Visninger
Del

Fermenterte gulrøtter

  • Fermentert mat og drikke
  • Fermenterte grønnsaker
Grønnsaker, saltlake og et Norgesglass – alt du trenger for å fermentere sesongens grønnsaker!
Kommentar
8 493 Visninger
Del

Vannkefir

  • Fermentert drikke
Vannkefir er fermentert sukker- og fruktvann og er en frisk, syrlig og sprudlende leskedrikk. For de som ønsker et alternativ...
Kommentar
2 603 Visninger
Del

Ekte surkål

  • Fermentert mat og drikke
  • Fermenterte grønnsaker
Fermentering gir oss mulighet til å ta vare på grønnsaker, frukt og bær når de er på sitt beste, slik...
Kommentar
1 857 Visninger
Next Entries

Om Spirene

Om Spirene

Vår kostholdsfilosofi går ut på å spise hel, ren og næringsrik mat. Behandlet på en tradisjonell og logisk måte, slik at både kropp og klode har det godt!

Det handler ikke om nei-lister og ja-lister, men om matglede! Det skal føles logisk, intuitivt og godt å spise mat.

På bloggen deler vi våre beste oppskrifter og mattips slik at alle kan få til å lage næringsrik mat i hverdagen. Ønsker du individuell veiledning kan du gjerne ta kontakt med oss på Instagram (@spirenemat)

Fra Tuva og Hanne :)

Vil du vite når vi har publisert nye oppskrifter?

Registrer deg her.

Populære innlegg

  • Superenkelt surdeigsbrødSuperenkelt surdeigsbrød Har du en støpejernsgryte kan du hoppe over de fleste…
  • SurdeigstarterSurdeigstarter Starteren danner utgangspunktet for all baking med surdeig, og brukes…
  • Mat surdeigstarterenMat surdeigstarteren Bakteriene og gjærsoppene i surdeigsstarteren trenger jevnlig tilførsel av mel…

Instagram Feed

Følg på Instagram
  • Hjem