Fremgangsmåte
For å lage din egen surdeigstarter klikk her.
Hvordan den skal mates kan du se her.
Fremgangsmåte
1
Ferdig
|
Mat surdeigstarter 4-8 timer før du setter deigen.Ta ut starteren fra kjøleskapet og ta ca to ss over i et nytt glass. Resten av den gamle starteren kan du kaste eller bruke i pannekakerøre. Ha i 1 dl vann og 1,5 dl mel (gjerne blanding av siktet hvete og finmalt rug). La den stå på kjøkkenbenken til det kommer bobler langs kantene og den flyter i vann, da kan du gå videre. Hvis den står for lenge og blir for sur bør du enten mate på ny eller bare bruke halvparten av mengden i røra di, ellers blir svelene for sure. Mer om hvordan surdeigstarteren skal mates kan du se her. |
2
Ferdig
|
Lag røra 8-12 timer før du skal stekeLa den stå i romtemperatur de første 6-8 timene, deretter kan du sette den i kjøleskap. Hvor lenge den står i romtemperatur kommer an på varmen i rommet - i ca 20 grader bør 8 timer gå fint. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Bland inn surdeigen - den må ikke være veldig sur, dvs. det må ikke være lenger enn 8 timer siden du matet den. Bland inn vekselsvis mel og kefir. Vil du lage din egen kefir finner du oppskriften her. |
6
Ferdig
|
Stek på takke eller stekepanne |
7
Ferdig
|
Serveres gjerne med godt pålegg |