0 0
Sveler med surdeig

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

2 egg
125 g sukker
65 g smør
1/2 liter kefir
375 g siktet speltmel
75 g boblende surdeig NB! Bør være litt mild (ikke så sur), og matet for maks 8 timer siden. Hvis den har stått lenger enn åtte timer bør du mate på ny før du tilsetter den i røra (ellers blir røra fort veldig sur).

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sveler med surdeig

Nydelige sveler som lages med surdeig istedenfor natron. Røra må lages dagen før du skal steke.

  • Middels

Fremgangsmåte

For å lage din egen surdeigstarter klikk her.

Hvordan den skal mates kan du se her.

(Visited 1 981 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Mat surdeigstarter 4-8 timer før du setter deigen.

Ta ut starteren fra kjøleskapet og ta ca to ss over i et nytt glass. Resten av den gamle starteren kan du kaste eller bruke i pannekakerøre. Ha i 1 dl vann og 1,5 dl mel (gjerne blanding av siktet hvete og finmalt rug). La den stå på kjøkkenbenken til det kommer bobler langs kantene og den flyter i vann, da kan du gå videre. Hvis den står for lenge og blir for sur bør du enten mate på ny eller bare bruke halvparten av mengden i røra di, ellers blir svelene for sure.

Mer om hvordan surdeigstarteren skal mates kan du se her.

2
Ferdig

Lag røra 8-12 timer før du skal steke

La den stå i romtemperatur de første 6-8 timene, deretter kan du sette den i kjøleskap. Hvor lenge den står i romtemperatur kommer an på varmen i rommet - i ca 20 grader bør 8 timer gå fint.

3
Ferdig

Bland egg og sukker.

4
Ferdig

Bland inn smeltet smør.

5
Ferdig

Bland inn surdeigen - den må ikke være veldig sur, dvs. det må ikke være lenger enn 8 timer siden du matet den.

Bland inn vekselsvis mel og kefir.

Vil du lage din egen kefir finner du oppskriften her.

6
Ferdig

Stek på takke eller stekepanne

Røra er klar når den bobler godt. Hvis den ikke bobler og du er klar til å steke kan du tilsette litt natron, ca 1 ss per liter kefir.

På stekepanne kan du steke i smør.

På takke av teflon trenger du ikke stekefett.

Hvis svelene ikke hever seg som de skal kan du ha i 1 ts natron.

7
Ferdig

Serveres gjerne med godt pålegg

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Fermenterte gulrøtter
neste
Melkekefir

Legg til kommentar