0 0
Surdeigspaibunn

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1 dl vann
2-3 ss surdeigstarter matet ca 12-24 timer før baking
ca 4 dl speltmel, gjerne økologisk
1 ts mineralsalt
100 g meierismør, romtemperert

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Surdeigspaibunn

Pai er er lettvint og næringsrik mat og pleier å være populært hos både barn og voksne. Perfekt hverdagsmat eller på et festbord, til middag eller dessert. Her får du en basisoppskrift som kan brukes til mange ulike paier.

  • Middels

Fremgangsmåte

Denne paibunnen er en livredder! Så lett og allsidig. Som med all annen bakst med surdeig må deigen settes minst 6 timer før du har tenkt til å spise den, så surdeigen får tid til å gjøre jobben sin skikkelig. Det kan derfor være lurt å regne seg frem til når det er lurest å sette deigen. Om du skal lage paien på ettermiddagen (for eksempel kl 16) kan det være nok å sette deigen på morgenen (for eksempel i ni-tiden). Det jeg pleier å gjøre er likevel å sette deigen på kvelden og la den stå til neste morgen. Om du ikke vil lage paien på morgenen kan du bare sette deigen i kjøleskapet til du er klar. På denne måten unngår du at deigen blir altfor sur og klissete, i tillegg er det lettere å jobbe med deigen når den er kald.

Har du ikke surdeigstarter kan du lage din egen. Oppskrift finner du her. For å lese mer om hvordan du skal mate starteren her.

(Visited 1 521 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Mat surdeigstarteren

Gi starteren mer mel og vann slik at den er frisk og boblende når du skal sette deigen. For å lese mer om hvordan du skal mate starteren her.

2
Ferdig

Sett deigen

Ha melet og saltet i en bolle. Kna så inn det romtempererte smøret til alt er godt blandet. I en annen bolle har du vannet. Bland så surdeigstarteren i vannet og hell dette over mel- og smørblandingen. Kna det hele godt sammen til det blir en fast, men likevel myk deig. Er deigen veldig klissete har du oppi litt mer mel.

3
Ferdig

I romtemperatur minimum seks timer

Om du ikke skal bake før om 8 timer eller mer, kan du med fordel sette deigen inn i kjøleskapet etter 6-8 timer og frem til du er klar til å lage selve paien.

4
Ferdig

Steking

Sett ovnen på 180 grader. Fordel så deigen i en smurt paiform og press det flatt og jevnt med fingrene. Bunnen trenger ikke være alt for tynn, det viktigste er at den har så jevn som mulig tykkelse over det hele. Om det blir litt deig til overs kan du lage en liten mini-pai, eller et lokk til paien. Vi liker ikke å kaste mat. Bruk en gaffel og prikk hele bunnen før du forsteker den på nederste rille i 10 minutter.

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Rogneblad-panna cotta
neste
Urnorsk ramsløkpai med fenalår og chèvre

Legg til kommentar