Rogneblad-panna cotta

0 0
Rogneblad-panna cotta

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

5 dl helmelk og/eller fløte
90 g rårørsukker
1 god neve rogneblader bare de som nettopp har sprunget ut eller er på vei til å springe ut, de eldre er for bitre
2 plater gelatin eller etter anvisning på pakken

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nyutsprungne rogneblader gir en nydelig mandelsmak på denne panna cottaen. Vi foretrekker å lage den på ubehandlet melk fra geit eller ku.

  • Middels

Fremgangsmåte

(Visited 751 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Bruk helt nye rogneblader

Bruk bare de helt nyeste rognebladene, gjerne de som ikke er helt sprunget ut enda. De eldre er for bitre. Varm opp melken til like under kokepunktet med rognebladene oppi.

Tips! Melken må bli varm for å trekke smaken ut av bladene, men dersom du bruker upasteurisert gårdsmelk kan du varme den forsiktig opp for å bevare mest mulig av de gode stoffene i melka.

2
Ferdig

Trekke smak i 30 minutter eller lenger

La stå og trekke til den har fått godt med smak, en halvtime eller lenger.

3
Ferdig

Ha i gelatin

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca fem minutter. Varm opp fløtemelken og smelt bløtlagt gelatin rett oppi. Rør inn sukker til det er løst opp. Ha i passe former og sett kaldt fram til servering.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Superenkelt surdeigsbrød
neste
Surdeigspaibunn

Legg til kommentar