Fremgangsmåte
Tips!
For variasjon kan du bruke jordbær (det gir en fin rødfarge og tilfører sødme) eller ingefær i grøten, begge deler smaker kjempegodt!
Fremgangsmåte
1
Ferdig
|
Kutt rabarbra |
2
Ferdig
|
I kjele |
3
Ferdig
|
Vann til det dekker |
4
Ferdig
|
Kok noen minutterKok rabarbraen til den er mør. Det vil si at den skal være myk og gi lite motstand når du stikker en skarp kniv gjennom. Tiden varierer etter tykkelsen på skivene, men det tar uansett ikke mange minutter. |
5
Ferdig
|
Smak til med søtt |
6
Ferdig
|
JevningNå skal du jevne grøten. Rør ut potetmel i kaldt vann (hvor mye kommer an på hvor stor porsjon grøt du skal jevne, men begynn for eksempel med 4 ss). Ikke bruk mer vann enn du trenger for å røre det glatt. Sett gryta på kok igjen, og hell inn inn litt av jevningen mens du rører kraftig (hvis ikke kan det fort bli klumper). Når det har kokt opp får du en følelse av hvordan tykkelsen er. Tilsett mer jevning hvis du vil ha den tykkere. Ikke glad i potetmel? |
7
Ferdig
|
Serveres kald |