Rabarbragrøt
en sommerfavoritt

1 0
Rabarbragrøt

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Rabarbra
Honning du kan også bruke andre typer søtning, for eksempel rørsukker, lønnesirup, rårørsukker eller kokosblomstsukker
Jevning, for eksempel potetmel ønsker du mindre stivelse kan du jevne med johannesbrødkjernemel, agar agar eller gelatin
Vann

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

En klassisk, litt gammeldags og RÅGOD dessert - en av mine absolutte favoritter! Serveres med fløte eller hjemmelaget vaniljesaus.

  • Middels

Fremgangsmåte

Tips!

For variasjon kan du bruke jordbær (det gir en fin rødfarge og tilfører sødme) eller ingefær i grøten, begge deler smaker kjempegodt!

 

(Visited 12 405 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Kutt rabarbra

Kutt stilkene i ganske tynne skiver, så trenger du ikke skrelle de først.

2
Ferdig

I kjele

Ha ferdigkuttet rabarbra i en kjele.

3
Ferdig

Vann til det dekker

All rabarbraen skal ligge under vann, men ikke fyll på mer enn du trenger.

4
Ferdig

Kok noen minutter

Kok rabarbraen til den er mør. Det vil si at den skal være myk og gi lite motstand når du stikker en skarp kniv gjennom. Tiden varierer etter tykkelsen på skivene, men det tar uansett ikke mange minutter.

5
Ferdig

Smak til med søtt

Rabarbra er surt, så du må ha ganske mye søtt for at det skal bli godt. Du kan fint blande ulike søtningsmidler, for eksempel rårørsukker og honning. Tilsett litt og litt, og smak innimellom. Når du er fornøyd går du videre til neste steg.

6
Ferdig

Jevning

Nå skal du jevne grøten. Rør ut potetmel i kaldt vann (hvor mye kommer an på hvor stor porsjon grøt du skal jevne, men begynn for eksempel med 4 ss). Ikke bruk mer vann enn du trenger for å røre det glatt. Sett gryta på kok igjen, og hell inn inn litt av jevningen mens du rører kraftig (hvis ikke kan det fort bli klumper). Når det har kokt opp får du en følelse av hvordan tykkelsen er. Tilsett mer jevning hvis du vil ha den tykkere.

Ikke glad i potetmel?
Jeg bruker potetmel når jeg skal jevne kompotter og fruktgrøter. Det er ikke akkurat noen næringsbombe, men i denne oppskriften utgjør det så liten mengde at det er helt ubetydelig. Velg andre typer jevning om du ønsker det, for eksempel johannesbrødkjernemel, gelatin eller agar agar (et vegansk alternativ til gelatin som er laget av alger).

7
Ferdig

Serveres kald

Grøten smaker best når den er avkjølt, men det er ikke alltid så lett å vente (det klarte iallefall ikke jeg). Jeg har alltid fløte på, men det passer også godt med en god is eller hjemmelaget vaniljesaus.

NYT! :)

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Granskuddsirup
neste
Hylleblomstsaft

Legg til kommentar