0 0
Myke og saftige tortillalefser med surdeig

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1,5 dl surdeigstarter, matet ca 6-12 timer i forveien
8 dl siktet, økologisk mel (for eksempel spelt, emmer, landhvete eller ølandshvete)
200 g smeltet smør
1,5 ts mineralsalt
1 dl vann, lunka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Myke og saftige tortillalefser med surdeig

Disse tortillane, eller lefsene om du vil, er skikkelig gode og veldig praktiske! Vi prøver å ha en stabel med tortillas i fryseren til enhver tid, så kan vi enkelt og kjapt lage oss wraps til matpakken, enchiladas til middag eller nachochips til kveldskosen.

  • Middels

Fremgangsmåte

Du bør starte dagen før du vil spise disse, slik at du får matet surdeigstarteren og latt deigen hvile i minst 7 timer. Det er lurt å lage litt ekstra slik at du kan ha klar i fryseren, så trenger du ikke å planlegge like godt hver gang du får lyst på tortillas:)

Har du ikke surdeigstarter kan du enkelt lage din egen.

(Visited 4 038 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig
8 timer

Mat surdeigstarteren 6-12 timer før du skal sette deigen (for eksempel kvelden i forveien av bakingen)

Vi pleier å mate surdeigstarteren kvelden i forveien slik at vi kan ha ferske tortillas til middag dagen etter. Når vi mater starteren tar vi den først ut av kjøleskapet. Så tar vi 2-3 ss av den oppi et nytt, rent glass (resten av starteren kan brukes i pannekakerøre eller legges i komposten). Vi tilsetter så 1 dl vann (kaldt hvis den skal stå hele natten, lunket (maks 30 grader) hvis du vil ha det til å gå fortere) og 1,5 dl finmalt rugmel (eller en blanding av like mye siktet spelt og finmalt rug) og blander godt. Så skal den bare stå i romtemperatur til den har ca doblet størrelse - da kan du sette deigen.

Les mer om mating av starter her.

2
Ferdig
minst 7 timer

Sett deigen og la stå minst 7 timer (for eksempel på morgenen når du skal ha tortillas til middag)

Bland alle ingrediensene godt sammen til en fast deigklump. Ha i litt og litt mel. Deigen skal bli myk og ikke klissete, men ikke for tørr. La være å bruke alt melet hvis du merker at det blir for mye. La deigen stå på benken i minimum 7 timer.

Hell så deigen ut på benken og trill små boller på ca 60g hver (eller den størrelsen du foretrekker på lefsene). La bollene ligge på benken i minimum 10 minutter, da blir de mye lettere å kjevle ut!

3
Ferdig

Kjevle så ut tynne lefser og stek dem i tørr, varm panne (eller takke) på medium varme. Ikke stek dem for lenge! De skal kun så vidt få litt farge før du snur dem, dette tar ofte under ett minutt. Om de blir stekt for lenge eller på for høy varme blir de stive og tørre (ikke kast dem om dette er tilfelle, de kan bli supergode chips!). Oppbevar dem gjerne i et varmt, fuktig håndkle rett etter steking for at de skal holde seg skikkelig myke og varme til dere skal spise dem.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Surdeigspasta
neste
Regnbuepai av høstens grønnsaker

Legg til kommentar