Fremgangsmåte
Fremgangsmåte
1
Ferdig
|
Sett deigen åtte timer før du skal bakeBland alt godt sammen og samle deigen sammen til en fast ball. La deigen stå i romtemperatur i minst 8 timer. Sett så deigen i kjøleskap noen timer så den blir gjennomkald (det gjør ikke noe om deigen ligger i kjøleskapet i 12-24 timer, men den blir surere jo lenger den ligger). |
2
Ferdig
|
Forvarm ovn, gjør klar eplefyll |
3
Ferdig
|
Gjør klar paibunnerDel deigen i to og kjevle ut en del av gangen til den blir jevnt tynn (om deigen er veldig hard å jobbe med kan du la den hvile litt i romtemperatur og prøve igjen litt senere). Istedenfor å bruke usyrnet mel på benken, bruker vi et tynt lag smør eller ghee smurt utover. Bruk en skål på ca 10 cm i diameter og press ut små rundinger av deigen. Legg rundingene på en bakepapirkledt stekeplate og fyll på 1-2 ss eplefyll på den ene halvdelen. Brett den andre halvdelen over og bruk en gaffel og klem skjøten skikkelig sammen langs hele kanten. Lag et lite snitt på toppen av hver pai med en skarp kniv. Pensle hver pai |