• Hjem
  • Klarnet smør (ghee)
0 0
Klarnet smør (ghee)

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1 pakke smør, gjerne økologisk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Klarnet smør (ghee)

  • Middels

Fremgangsmåte

Hva er ghee og hva kan det brukes til?

Ghee, eller klarnet smør, er smeltet usaltet smør uten melkeproteinene/kaseinet. Mange som ikke tåler melk kan derfor fint bruke ghee. Ettersom det kun er melkefettet som er
igjen tåler ghee enda høyere temperaturer enn smør og de fleste andre stekeoljer. Ghee har en god, intens og fyldig smak og kan for eksempel brukes istedenfor høyt prosesserte planteoljer neste gang du lager majones, baker søtpotetfries, eller popper popkorn! Vi bruker helst økologisk smør fra kuer som har spist gress og ville vekster, og som har hatt et godt liv.

Lyst å lage majones med ghee? Prøv denne oppskriften!

(Visited 2 529 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Ha smøret i en kasserolle og varm opp på den svakeste varmen. Dette kan ta litt tid, men ikke bli utålmodig! Neste skritt blir mye lettere om du lar smøret stå helt i ro på svakest
mulig varme til alt er smeltet. Når alt er flytende, skal du kunne se at smøret har skilt seg i to lag. Et hvitt lag som ligger på bunn og et gyllent fettlag på toppen. Det klare på toppen er ghee. Om du vil gjøre det enkelt heller du så bare forsiktig det gyldne laget over i et rent glass/liten bolle. Pass på at ikke noe av det hvite (melkeproteinene) kommer med.

Tips! Om du vil være helt sikker, eller ikke tåler melkeprotein så godt, kan du bruke en osteklut/cheesecloth, eller et gasshåndkle oppi en sil når du heller det over.

2
Ferdig

Ghee holder seg i flere måneder på kjøkkenbenken, og enda lenger i kjøleskap. Ghee`en stivner når den blir avkjølt men smelter fort når den blir varmet opp igjen.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Surdeigspannekaker
neste
Hjemmelaget majones

Legg til kommentar