Fremgangsmåte
Hjemmelaget er best
Hylleblomstsaften som finnes i noen butikker inneholder mye rart, så visynes det er best å lage vår egen. Dessuten er det jo veldig hyggelig også, både å plukke og selve saftingen. Saften skal stå kjølig i 4-5 dager før den er drikkeklar, og du bør røre i den en gang om dagen.
Fremgangsmåte
1
Ferdig
|
Klipp av hylleblomster |
2
Ferdig
|
Skjær sitron i skiver |
3
Ferdig
|
Hylleblomst og sitron lagvisGlassbeholderen må være helt ren. Ta bort mest mulig av stilkene, både de store og de helt små. Ideelt sett skal det kun blomster oppi saften, for stilkene kan gi en litt bitter smak (her har jeg har hatt for mye stilker i, jeg har lært etterhvert;)). Legg hylleblomst og sitron lagvis i glasset. NB! Du bør ikke bruke plast for det skal kokende vann oppi. |
4
Ferdig
|
Sukker og vann i kjeleKok opp og rør til sukkeret er oppløst. Tips! Trykk på "tare" mellom målingene når du skal veie flere ingredienser i samme gryte, så nullstiller vekten seg (og du slipper hodebry). |
5
Ferdig
|
Sukkerlake i glasset |
6
Ferdig
|
Dekk med kledeDu kan bruke lin eller bomull. Fest en strikk rundt. |
7
Ferdig
|
Sett i kjøleskapet |
8
Ferdig
|
Holdbarhet og oppbevaringHvis du har vært nøye med hygienen holder saften seg lenge, men du kan gjerne fryse den (for eksempel i små plastbokser) for å være sikker. |