Hylleblomstsaft

0 0
Hylleblomstsaft

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

20 blomsterklaser av svarthyll
2 økologiske sitroner
500 g rørsukker, gjerne økologisk og uraffinert
7 dl (700 g) vann

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Denne saften smaker helt fantastisk! Her får du en enkel oppskrift med kun naturlige ingredienser.

  • Enkelt

Fremgangsmåte

Hjemmelaget er best
Hylleblomstsaften som finnes i noen butikker inneholder mye rart, så visynes det er best å lage vår egen. Dessuten er det jo veldig hyggelig også, både å plukke og selve saftingen. Saften skal stå kjølig i 4-5 dager før den er drikkeklar, og du bør røre i den en gang om dagen.

(Visited 3 817 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Klipp av hylleblomster

Bruk saks og klipp kun blomstene, det skal ikke blader oppi.

2
Ferdig

Skjær sitron i skiver

Hvis du ikke finner økologisk sitron ville jeg tatt av skallet. Saft uten sprøytemidler er best.

3
Ferdig

Hylleblomst og sitron lagvis

Glassbeholderen må være helt ren. Ta bort mest mulig av stilkene, både de store og de helt små. Ideelt sett skal det kun blomster oppi saften, for stilkene kan gi en litt bitter smak (her har jeg har hatt for mye stilker i, jeg har lært etterhvert;)). Legg hylleblomst og sitron lagvis i glasset. NB! Du bør ikke bruke plast for det skal kokende vann oppi.

4
Ferdig

Sukker og vann i kjele

Kok opp og rør til sukkeret er oppløst.

Tips! Trykk på "tare" mellom målingene når du skal veie flere ingredienser i samme gryte, så nullstiller vekten seg (og du slipper hodebry).

5
Ferdig

Sukkerlake i glasset

Hell over det kokvarme vannet.

6
Ferdig

Dekk med klede

Du kan bruke lin eller bomull. Fest en strikk rundt.

7
Ferdig

Sett i kjøleskapet

Glasset skal stå mørkt og kjølig 4-5 dager, før du siler saften gjennom et klede og har den på rene flasker (de bør kokes først).

8
Ferdig

Holdbarhet og oppbevaring

Hvis du har vært nøye med hygienen holder saften seg lenge, men du kan gjerne fryse den (for eksempel i små plastbokser) for å være sikker.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Rabarbragrøt
neste
Sylta rødbeter

Legg til kommentar