Fremgangsmåte
Denne majonesen kan bli litt tykk i kjøleskapet, men ta den ut en halvtime før servering og rør litt i den, så vil den få tilbake konsistensen sin.
Oppskriften på ghee finner du her.
Fremgangsmåte
1
Ferdig
|
Romtemperatur på alle ingredienseneNår du lager majones er det veldig viktig at alle ingrediensene har samme temperatur (romtemperatur) for at ikke majonesen skal skille seg så lett. Romtempererte egg vil også bli luftigere enn kjøleskapskalde. Husk på å ta ut eggene av kjøleskapet i god til før du skal lage majones, for dette kan ta litt tid. Om ikke du alt har laget ghee så gjør det først og pass på at det klarnede smøret har fått romtemperatur før du bruker det i majonesen. |
2
Ferdig
|
Ha eggeplommer, vann, eddik, og majones i en høy sylinderformet beholder, for eksempel et norgesglass, eller beholderen som hører med stavmikseren. Bland alt forsiktig sammen med en skje. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Kjør stavmikseren i ca 2 minutter uten å bevege mikseren. Når du ser at majonesen har begynt å tykne og bli lysegul kan du røre litt på stavmikserhodet så all ghee`en blir skikkelig blandet inn. Da er majonesen ferdig og du kan smake til med litt sitronsaft, hvit pepper og salt. Om du ønsker å lage aioli kan du blande inn et presset hvitløksfedd eller noen finhakkede blader med ramsløk. |
5
Ferdig
|