0 0
Hjemmelaget majones

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

2 eggeplommer, romtempererte
4 ss vann
2 ts hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
2 dl ghee/klarnet smør
Sitronsaft, salt og pepper, etter smak

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hjemmelaget majones

med klarnet smør/ghee

Endelig en majones uten planteoljer. Denne holder seg myk i kjøleskapet selv om den er laget med ghee.

  • Middels

Fremgangsmåte

Denne majonesen kan bli litt tykk i kjøleskapet, men ta den ut en halvtime før servering og rør litt i den, så vil den få tilbake konsistensen sin.

Oppskriften på ghee finner du her.

(Visited 2 818 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Romtemperatur på alle ingrediensene

Når du lager majones er det veldig viktig at alle ingrediensene har samme temperatur (romtemperatur) for at ikke majonesen skal skille seg så lett. Romtempererte egg vil også bli luftigere enn kjøleskapskalde. Husk på å ta ut eggene av kjøleskapet i god til før du skal lage majones, for dette kan ta litt tid. Om ikke du alt har laget ghee så gjør det først og pass på at det klarnede smøret har fått romtemperatur før du bruker det i majonesen.

2
Ferdig

Ha eggeplommer, vann, eddik, og majones i en høy sylinderformet beholder, for eksempel et norgesglass, eller beholderen som hører med stavmikseren. Bland alt forsiktig sammen med en skje.

3
Ferdig

Sett stavmikseren ned i blandingen og hell forsiktig over ghee, så det legger seg som et lag over eggeblandingen. Ikke rør på stavikseren!

4
Ferdig

Kjør stavmikseren i ca 2 minutter uten å bevege mikseren. Når du ser at majonesen har begynt å tykne og bli lysegul kan du røre litt på stavmikserhodet så all ghee`en blir skikkelig blandet inn. Da er majonesen ferdig og du kan smake til med litt sitronsaft, hvit pepper og salt. Om du ønsker å lage aioli kan du blande inn et presset hvitløksfedd eller noen finhakkede blader med ramsløk.

5
Ferdig

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Klarnet smør (ghee)
neste
Gulrotkakevafler

Legg til kommentar