Fremgangsmåte
Vaflene er laget med surdeig, noe som gjør kornet lettere å fordøye og mer næringsrikt, men de kan også lages uten surdeigstarter. For å lage din egen surdeigstarter se her.
Fremgangsmåte
1
Ferdig
|
Fremgangsmåte vafler |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
Fremgangsmåte ostekremSamtidig som du blander mel, vann og surdegistarter til vaflene kan du begynne på ostekremen. For å lage hjemmelaget kefir-kremost tar du et høyt glass og fester et kaffefilter eller en osteklut med strikk så det helger nedi glasset. Hell oppi kefir til kaffefilteret er fullt. Sett det hele i kjøleskap til du skal steke vaflene. |
4
Ferdig
|
Etter minst syv timerNå kan du se at ostemassen har skilt seg fra mysen (den blanke væsken i bunn av glasset). Ta kaffefilteret forsiktig ut av glasset og hell ostemassen over i en skål. Bland så i halvparten så mye romtemperert smør og honning. Eksempel: Hvis du har 4 ss ostemasse så blander du i 2 ss smør og 2 ss honning. Smak til og juster mengdene etter eget ønske. Mysen kan du ta vare på i et lite glass, for det er en super ”starter” i mange andre fermenteringsprosjekter. |
5
Ferdig
|