Granskuddsirup

1 0
Granskuddsirup

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Friske, unge granskudd
Rårørsukker eller vanlig rørsukker
Vann

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Denne sirupen passer veldig godt til ost, eller for eksempel på en god, hjemmelaget vaniljeis. En nydelig sirup med en frisk og syrlig smak av granskudd.

  • Middels

Fremgangsmåte

(Visited 6 707 times, 1 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Kok granskuddene 20 minutter

Ha rene granskudd og kaldt vann i en gryte. Bruk bare så mye vann at det dekker akkurat. Kok opp, skru ned varmen og la skuddene småkoke i ca 20 minutter.

2
Ferdig

Vann og sukker i kjele

Sil av vannet, det skal du bruke videre. Granskuddene kan du spise eller legge i komposten. Nå skal du finne ut hvor mye vann du har, enten på vekt eller i litermål. Du skal bruke to deler sukker til tre deler vann. Det er ikke så nøye at det er akkurat, det meste av vannet forsvinner uansett. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp.

En liten nyttig formel for oss som ikke har gangetabellen friskt i minne: For å finne ut hvor mye sukker du skal ha tar du mengde vann og deler på tre, og så ganger du tallet du fikk med to. Har du for eksempel 600 g (6 dl) vann og deler det på tre blir det 200. 200 ganger to blir 400, og du skal altså bruke 400 g sukker.

3
Ferdig
1-3 timer

Småkoke

Nå skal vannet og sukkeret småkoke til det tykner og blir mørkerødt. Ta sirupen av når du synes den har fått passe konsistens. Husk at den blir enda tykkere når den er avkjølt.

4
Ferdig

I rene glass

Ha sirupen på kokte, rene glass. Den tåler å stå i romtemperatur i perioder (sukker er et godt konserveringsmiddel), men du kan gjerne oppbevare den kjølig. Hvis du har vært nøye med hygienen har sirupen veldig lang holdbarhet.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Ramsløkpesto
neste
Rabarbragrøt

Legg til kommentar