Fremgangsmåte
Fremgangsmåte
1
Ferdig
|
Kok granskuddene 20 minutter |
2
Ferdig
|
Vann og sukker i kjeleSil av vannet, det skal du bruke videre. Granskuddene kan du spise eller legge i komposten. Nå skal du finne ut hvor mye vann du har, enten på vekt eller i litermål. Du skal bruke to deler sukker til tre deler vann. Det er ikke så nøye at det er akkurat, det meste av vannet forsvinner uansett. Ha sukker og vann i en kjele og kok opp. En liten nyttig formel for oss som ikke har gangetabellen friskt i minne: For å finne ut hvor mye sukker du skal ha tar du mengde vann og deler på tre, og så ganger du tallet du fikk med to. Har du for eksempel 600 g (6 dl) vann og deler det på tre blir det 200. 200 ganger to blir 400, og du skal altså bruke 400 g sukker. |
3
Ferdig
1-3 timer
|
Småkoke |
4
Ferdig
|
I rene glassHa sirupen på kokte, rene glass. Den tåler å stå i romtemperatur i perioder (sukker er et godt konserveringsmiddel), men du kan gjerne oppbevare den kjølig. Hvis du har vært nøye med hygienen har sirupen veldig lang holdbarhet. |