Fremgangsmåte
Grønnsaker, saltlake og et Norgesglass – alt du trenger for å fermentere sesongens grønnsaker!
Fremgangsmåte
1
Ferdig
|
Lag saltlake |
2
Ferdig
|
Skrell og del gulrøttene |
3
Ferdig
|
Legg i NorgesglassTøm på saltlake. Pass på at alle bitene kommer under vannet (for å unngå mugg). Dersom noe flyter opp kan du legge en ren stein, et kjøkkenglass e.l. på toppen, for å få alle biter under vann. Skru på lokket eller fest et klede med strikk på toppen (for å unngå fluer). Dersom det danner seg mugg på toppen må du kaste alt. |
4
Ferdig
|
Når er det ferdig fermentert? |
5
Ferdig
|
Grønnsaker, frukt og bær som skal kuttes veldig smått, eller med mye væske, trenger ikke ekstra saltlake. Se her hvordan vi bruker tørrsalting for å lage surkål. |