2 0
Fermenterte gulrøtter

Del på sosiale media

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1 liter vann
2 ss salt
Økologiske gulrøtter
Norgesglass med lokk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fermenterte gulrøtter

Ved å tømme saltlake over sesongens grønnsaker, og la de stå i romtemperatur i 5-14 dager, kan du få de til å holde seg hele vinteren.

  • Middels

Fremgangsmåte

Grønnsaker, saltlake og et Norgesglass – alt du trenger for å fermentere sesongens grønnsaker!

(Visited 3 993 times, 7 visits today)

Fremgangsmåte

1
Ferdig

Lag saltlake

Kok opp 2 dl vann og 2 ss salt. Rør rundt til alt saltet er løst opp. Ha i resten av vannet og bland godt.

2
Ferdig

Skrell og del gulrøttene

Om du ønsker å beholde skallet på må du fjerne all jord.

Del i passe biter, ca samme størrelse på alle.

3
Ferdig

Legg i Norgesglass

Tøm på saltlake.

Pass på at alle bitene kommer under vannet (for å unngå mugg).

Dersom noe flyter opp kan du legge en ren stein, et kjøkkenglass e.l. på toppen, for å få alle biter under vann.

Skru på lokket eller fest et klede med strikk på toppen (for å unngå fluer).

Dersom det danner seg mugg på toppen må du kaste alt.

4
Ferdig

Når er det ferdig fermentert?

Når du synes gulrøttene smaker surt nok er de ferdige (ca 5-14 dager i romtemperatur).

Sett hele glasset (med saltlaken) inn i kjøleskapet, der holder den seg i flere måneder.

5
Ferdig

Grønnsaker, frukt og bær som skal kuttes veldig smått, eller med mye væske, trenger ikke ekstra saltlake. Se her hvordan vi bruker tørrsalting for å lage surkål.

Hanne

Anmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften, bruk skjema under for å skrive en
forrige
Vannkefir
neste
Sveler med surdeig

Legg til kommentar