Vår bakgrunn

Tuva har en bachelorgrad i Samfunnsernæring fra OsloMet (HiOA). Hun skrev bacheloroppgave om hvordan kostholdet og tarmfloraen har endret seg i løpet av evolusjonen. Hun tror at bakteriefloraen, tarmhelsen og kronisk stress har mye å si for helsen vår, og er opptatt av dette når hun lager mat og formidler om kosthold og ernæring. Tuva har holdt på med fermentering, surdeigsbaking og andre tradisjonelle matlagningsteknikker i rundt 8 år nå. Hun elsker å finne på måter å få til en langsom livsstil og spise sakte-mat i en moderne verden. Hun er en selverklært kostholds- og helsenerd som elsker å dykke dypt ned i hvordan mat, livsstil, miljø og helse henger sammen. Tuva er gift og mamma til to.

Hanne har utdannelse innen kjøttfag, kokkefaget, medisin og ernæring. Hun har jobbet med mat på en eller annen måte i snart 18 år. Hanne har skrevet to store oppgaver om fett, og har dykket dypt ned i litteraturen bak anbefalingene til Helsedirektoratet (https://tidsskriftet.no/2012/
12/kommentarartikkel/feil-om-fett). Hanne parterer kjøtt, plukker ville vekster og baker med surdeig. Hun er ikke redd for å spise noe, men lager helst mat med skikkelige råvarer. Hun mener at hjemmelaget nesten alltid utklasser ferdigmat, både på smak og næringsinnhold. Hun velger økologisk lokalmat når hun kan, og har et stort ønske om å kunne bidra til økt tilgjengelighet. Hanne er gift og mamma til to.
(Visited 1 127 times, 1 visits today)