• Hjem
  • Ekte mat
    • Artikler
      • Hvorfor skal jeg drikke kefir?
      • Derfor bør du lære deg å fermentere
    • Oppskrifter
      • Surdeig
      • Fermentert mat og drikke
        • Fermenterte grønnsaker
        • Fermenterte melkeprodukter
      • Safting, sylting og kompott
      • Næringsrik innmat
      • Ville vekster
      • Frukt
        • Epler
      • Rotgrønnsaker
      • Desserter
  • Om oss
    • Våre tjenester
      • Konsultasjoner
      • Kurs
    • Vår bakgrunn
    • Kontakt
  • Hjem
  • Ekte mat
    • Artikler
      • Hvorfor skal jeg drikke kefir?
      • Derfor bør du lære deg å fermentere
    • Oppskrifter
      • Surdeig
      • Fermentert mat og drikke
        • Fermenterte grønnsaker
        • Fermenterte melkeprodukter
      • Safting, sylting og kompott
      • Næringsrik innmat
      • Ville vekster
      • Frukt
        • Epler
      • Rotgrønnsaker
      • Desserter
  • Om oss
    • Våre tjenester
      • Konsultasjoner
      • Kurs
    • Vår bakgrunn
    • Kontakt
  • Hjem
  • Vår bakgrunn

Vår bakgrunn


Tuva har en bachelorgrad i Samfunnsernæring fra OsloMet (HiOA). Hun skrev bacheloroppgave om hvordan kostholdet og tarmfloraen har endret seg i løpet av evolusjonen. Hun tror at bakteriefloraen, tarmhelsen og kronisk stress har mye å si for helsen vår, og er opptatt av dette når hun lager mat og formidler om kosthold og ernæring. Tuva har holdt på med fermentering, surdeigsbaking og andre tradisjonelle matlagningsteknikker i rundt 8 år nå. Hun elsker å finne på måter å få til en langsom livsstil og spise sakte-mat i en moderne verden. Hun er en selverklært kostholds- og helsenerd som elsker å dykke dypt ned i hvordan mat, livsstil, miljø og helse henger sammen. Tuva er gift og mamma til to.


Hanne har utdannelse innen kjøttfag, kokkefaget, medisin og ernæring. Hun har jobbet med mat på en eller annen måte i snart 18 år. Hanne har skrevet to store oppgaver om fett, og har dykket dypt ned i litteraturen bak anbefalingene til Helsedirektoratet (
https://tidsskriftet.no/2012/
12/kommentarartikkel/feil-om-fett
). Hanne parterer kjøtt, plukker ville vekster og baker med surdeig. Hun er ikke redd for å spise noe, men lager helst mat med skikkelige råvarer. Hun mener at hjemmelaget nesten alltid utklasser ferdigmat, både på smak og næringsinnhold. Hun velger økologisk lokalmat når hun kan, og har et stort ønske om å kunne bidra til økt tilgjengelighet. Hanne er gift og mamma til to.
(Visited 1 006 times, 1 visits today)

Om Spirene

Om Spirene

Vår kostholdsfilosofi går ut på å spise hel, ren og næringsrik mat. Behandlet på en tradisjonell og logisk måte, slik at både kropp og klode har det godt!

Det handler ikke om nei-lister og ja-lister, men om matglede! Det skal føles logisk, intuitivt og godt å spise mat.

På bloggen deler vi våre beste oppskrifter og mattips slik at alle kan få til å lage næringsrik mat i hverdagen. Ønsker du individuell veiledning kan du gjerne ta kontakt med oss på Instagram (@spirenemat)

Fra Tuva og Hanne :)

Vil du vite når vi har publisert nye oppskrifter?

Registrer deg her.

Populære innlegg

  • Superenkelt surdeigsbrødSuperenkelt surdeigsbrød Har du en støpejernsgryte kan du hoppe over de fleste…
  • SurdeigstarterSurdeigstarter Starteren danner utgangspunktet for all baking med surdeig, og brukes…
  • Mat surdeigstarterenMat surdeigstarteren Bakteriene og gjærsoppene i surdeigsstarteren trenger jevnlig tilførsel av mel…

Instagram Feed

Følg på Instagram
  • Hjem