• Hjem
  • Ekte mat
    • Artikler
      • Hvorfor skal jeg drikke kefir?
      • Derfor bør du lære deg å fermentere
    • Oppskrifter
      • Surdeig
      • Fermentert mat og drikke
        • Fermenterte grønnsaker
        • Fermenterte melkeprodukter
      • Safting, sylting og kompott
      • Næringsrik innmat
      • Ville vekster
      • Frukt
        • Epler
      • Rotgrønnsaker
      • Desserter
  • Om oss
    • Våre tjenester
      • Konsultasjoner
      • Kurs
    • Vår bakgrunn
    • Kontakt
  • Hjem
  • Ekte mat
    • Artikler
      • Hvorfor skal jeg drikke kefir?
      • Derfor bør du lære deg å fermentere
    • Oppskrifter
      • Surdeig
      • Fermentert mat og drikke
        • Fermenterte grønnsaker
        • Fermenterte melkeprodukter
      • Safting, sylting og kompott
      • Næringsrik innmat
      • Ville vekster
      • Frukt
        • Epler
      • Rotgrønnsaker
      • Desserter
  • Om oss
    • Våre tjenester
      • Konsultasjoner
      • Kurs
    • Vår bakgrunn
    • Kontakt
  • Hjem
  • Artikler
  • Hvorfor skal jeg drikke kefir?

Hvorfor skal jeg drikke kefir?

Posted on mar 9th, 2020
by Hanne
Kategorier
  • Artikler

Mange forbinder kanskje kefir med noe litt umoderne. Da yoghurten fikk sin storhetstid på 80- og 90-tallet kom kefiren i andre rekke, og ble sett på som litt utdatert. Heldigvis har kefir har fått en oppblomstring i popularitet de siste årene, men visste du at det finnes både melkekefir og vannkefir? Både melkekefir og vannkefir har en lang historie over hele verden, og har blitt drukket i mange tusen år.

Få tak i noen kefirkorn og lag enten vannkefir eller melkekefir etter våre oppskrifter.

Ordet kefir kommer fra det tyrkiske ordet ”keyif”, som betyr ”føle seg vel” , og det er noe som virkelig beskriver kefir godt! Kefir er kjent for å ha probiotiske egenskaper og være bra for fordøyelsen, men forskning viser at helsefordelene ved å få i seg kefir kan være langt større enn som så. Det nevnes blant annet i forskningsresultater at kefir kan ha antimikrobiske, antiinflammatoriske, krefthemmende og immunforsvarstimulerende egenskaper! Det eneste vi vet sikkert er at kefir smaker godt, at det er utrolig allsidig og at å drikke det får oss til å føle oss vel. For å lage kefir trenger du kefirkorn. Det har ikke noe å gjøre med gressfrø som hvete, rug og havre som er det vi ofte forbinder med ordet korn, men er små kolonier, eller samlinger, med bakterier og gjær. I løpet av fermenteringsprosessen bruker bakteriene og gjæren ulike typer sukkerarter og omdanner det til melkesyre, karbondioksid og noe etanol.

(Visited 727 times, 1 visits today)

Del:

  • E-post
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter

Hanne

Om Spirene

Om Spirene

Vår kostholdsfilosofi går ut på å spise hel, ren og næringsrik mat. Behandlet på en tradisjonell og logisk måte, slik at både kropp og klode har det godt!

Det handler ikke om nei-lister og ja-lister, men om matglede! Det skal føles logisk, intuitivt og godt å spise mat.

På bloggen deler vi våre beste oppskrifter og mattips slik at alle kan få til å lage næringsrik mat i hverdagen. Ønsker du individuell veiledning kan du gjerne ta kontakt med oss på Instagram (@spirenemat)

Fra Tuva og Hanne :)

Vil du vite når vi har publisert nye oppskrifter?

Registrer deg her.

Populære innlegg

  • Superenkelt surdeigsbrødSuperenkelt surdeigsbrød Har du en støpejernsgryte kan du hoppe over de fleste…
  • SurdeigstarterSurdeigstarter Starteren danner utgangspunktet for all baking med surdeig, og brukes…
  • Mat surdeigstarterenMat surdeigstarteren Bakteriene og gjærsoppene i surdeigsstarteren trenger jevnlig tilførsel av mel…

Instagram Feed

Følg på Instagram
  • Hjem