Hvorfor skal jeg drikke kefir?

Mange forbinder kanskje kefir med noe litt umoderne. Da yoghurten fikk sin storhetstid på 80- og 90-tallet kom kefiren i andre rekke, og ble sett på som litt utdatert. Heldigvis har kefir har fått en oppblomstring i popularitet de siste årene, men visste du at det finnes både melkekefir og vannkefir? Både melkekefir og vannkefir har en lang historie over hele verden, og har blitt drukket i mange tusen år.
Få tak i noen kefirkorn og lag enten vannkefir eller melkekefir etter våre oppskrifter.
Ordet kefir kommer fra det tyrkiske ordet ”keyif”, som betyr ”føle seg vel” , og det er noe som virkelig beskriver kefir godt! Kefir er kjent for å ha probiotiske egenskaper og være bra for fordøyelsen, men forskning viser at helsefordelene ved å få i seg kefir kan være langt større enn som så. Det nevnes blant annet i forskningsresultater at kefir kan ha antimikrobiske, antiinflammatoriske, krefthemmende og immunforsvarstimulerende egenskaper! Det eneste vi vet sikkert er at kefir smaker godt, at det er utrolig allsidig og at å drikke det får oss til å føle oss vel. For å lage kefir trenger du kefirkorn. Det har ikke noe å gjøre med gressfrø som hvete, rug og havre som er det vi ofte forbinder med ordet korn, men er små kolonier, eller samlinger, med bakterier og gjær. I løpet av fermenteringsprosessen bruker bakteriene og gjæren ulike typer sukkerarter og omdanner det til melkesyre, karbondioksid og noe etanol.